mandag den 2. april 2018

Glutenfri Majsmelsdej til pizza

giver 1 stor pizza
25g gær
2½ del lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk honning
1 spsk. olivenolie
1 spsk. loppefrøskaller
100g polenta eller groft majsmel
250g rød finax

 Udblød gæret i vandt. Tilføj olie, honning og salt. Tilføj majsmel og fiber husk. Tilføj finax lidt efter lidt, måske skal der mere end de 250g i. Dejen skal være samlet og let fugtig. Lad dejen hæve tildækket 1½-2timer.  Rul dejen ud på et olieret underlag. Bages ved 240C 12 min, eller på gasgril med brænderen på 300C 9-10 min.


Pizza bianco, som ses på billedet er tynde kartoffel skiver si lægges i vand, tages op og dubbes af viskestykke. INGEN sauce, i stedet dækkes dejen med mozzarella, læg kartoffelskiverne med let overlap. Du kan tilføje løg eller peberfrugter (svitset på panden først), asparges (smørstegt) eller artiskokhjerter. Smager udsøgt.

Ingen kommentarer: