onsdag den 17. januar 2018

Lækker linsesuppe



2 spsk. olivenolie

1 hakket rødløg
200g hakket bladselleri
200g hakket gulerødder
2 fed finthakket hvidløg
1 hakket porre
1 knsp. salt
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
1-1½ tsk. karry (obs for gluten)
2 dl linser (ca. 1 dåse)
8 dl grøntsagsbouillon (obs for gluten)
½ spsk. sojasovs
2 tsk. sirup
1 spsk. citronsaft.
Peber
evt. 1 bundt frisk persille og 2 laurbærblade

 

Trine Jørgensens billede.Svits løg, porre, selleri, hvidløg. Tilføj gulerødder, salt, peber, oregano, timian og karry.

Tilsæt linser, grøntsagsbouillon, soja, sirup (laurbærblade). Hvis linserne ikke er fra dåse skal det hele simre 1 time. Er de fra dåse lade du suppe koge ca. 30 min.  Rør jævnligt.

Som det sidste tilføjes citronsaft og persille. Spises med f.ex. ristet bacon, brødcroutoner eller som her Foccaciabrød

Ingen kommentarer: