fredag den 1. december 2017

Glutenfri kanelring med tranebær

 
Dej
150 g smør
200g friskost evt. Laktosefri 
1/2 dl Creme Fraiche evt. Laktosefri
1 dl mælk evt. Laktosefri
25 g gær
2 spsk. sukker
¼ tsk. salt
100 g tørrede tranebær, kan også erstattes med hakkede mandler for et mere julet-smag
350g Rød glutenfri Finax
Ca. 100g Grøn grov melmix
2 tsk. Loppefrøskaller/FiberHusk

Smørcreme:
100 g smør
150 g brun farin
1 spsk. stødt kanel

Glasur:
1½ dl flormelis
1 spsk. vand


Trine Jørgensens billede.

 
  1.  
  2. Smelt smørret i en gryde over svag varme. Hæld ost, creme fraiche og mælk i gryden, og varm blandingen op, så den er lunken. Rør gæren ud i mælkeblandingen, og tilsæt sukker og salt. Bland tranebær og mel, og ælt dejen sammen (den skal være lidt klistret). Dæk skålen med køkkenfilm, og stil den lunt i 45 min.
  3. Rør fyldet sammen til en ensartet smørcreme, mens dejen hæver.
  4. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og form den til en tyk pølse. Rul dejen ud til en lang flad dej, og fordel fyldet i et jævnt lag på dejen. Rul dejen sammen som en roulade, og læg den i en smurt ringform. Lad den hæve 15-20 min.
  5. Bag kagen midt i ovnen ved 180 gr. alm. ovn i ca. 30 min.

Trine Jørgensens billede.

Ingen kommentarer: