lørdag den 25. marts 2017

Mazarinkage med hindbær og marengs


Bund:

200 g
(Laktosefri) smør , stuetemp.
150 g
Sukker
250 g
Marcipan
3
æg str. M/L
100g
Mandelmel (mandler som du blender fint)
3 tsk.
Bagepulver
60 g
Kartoffelmel
50 g
Kokosmel


Gelé:

3 plader   Husblas

400 g
Hindbærmarmelade


Top:
100 g
æggehvider str. M/L 100g = hvider fra ca. 4 æg
85 g
Flormelis
3 tsk.
Vaniljesukker el. 1 vaniljestang

 

Pisk det bløde smør, sukker og marcipan sammen. Tilsæt æggene et af gangen og fortsæt med at piske. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål, og vend blandingen i marcipanmassen. Tænd ovnen på 200C alm. ovn. Tag en springform 22-26cm i diameter. Beklæd bunden, og kun bunden med bagepapir. Smør IKKE siderne så klasker kagen sammen.

Bag mazarinbunden i 40min. Afkøl bunden helt og skær kanten fri.

Læg kageplast eller bagepapir langs springformens side.

--

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm 100 g af marmeladen op. Klem husblassen for vand og smelt den i marmeladen. Hæld den varme blanding over i den resterende marmelade og rør sammen. Fordel marmeladen på mazarinbunden og lade den sætte sig min 30 min.

---

Pisk æggehvider, flormelis og vaniljen sammen til en sej marengs. Pisk mindst i 10 minutter. Fyld marengs 
massen i en sprøjtepose med en rund tyl og pynt kagen med små toppe.
Inspiration fra Liv Martines Klassens-time-kage

Ingen kommentarer: