torsdag den 23. februar 2017

Super lækre Glutenfri Pølsehorn

Giver 24stk.

2½ dl vand
2½ dl mælk
25 g fiber HUSK
30 g gær
2 æg
30 g sukker
500 g fint glutenfrit mel (jeg brugte 250g Jyttemel og 250g gf Havremel)
25 g rapsolie
30 g oliemargarine
1½ tsk salt
Glutenfrie pølse

Pensling: æg eller mælk

Dejen kan tilberedes i røremaskine eller bagemaskine på dejprogram. Pølsehornene er meget fryseegnede.
Vand og mælk skal være lunt. Gæren smuldres i og fiberhusk tilsættes blandingen, som røres i 5 minutter til fiberhusken gelerer.  Melet, olie, margarine, sukker, æggene og salt tilsættes. Røres i 15 minutter eller på dejprogram. Hæver tildækket i 30 minutter et lunt sted. Efter 1. hævning rulles dejen ud i tre portioner af hver portion laves 8 pølsebrød. Udrulningen bliver nemmere hvis undelaget smøres med lidt olie. Hæver 30-40min.

Pensles, hvis det ønskes. Bages ved 200g varmluft i 12-15 min.

Alternativt kan brødet fyldes med skinke i tern/strimler og mozzarella.

Ingen kommentarer: