lørdag den 4. februar 2017

Melfri æbletærte

Dej:
150 g  smør el. margarine, hvis den skal være laktosefri
100 g sukker ( eller 10 dadler obs for gluten)
2 æg
175 g hasselnødder eller mandler
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker obs for gluten
Pynt:
3 æbler
1½  spsk. stødt kanel
2 spsk. sukker
Smelt smørret

Pisk sukker og æg sammen i en stor skål og pisk det til det bliver hvidt. Tilsæt  det afkølede smør og pisk let videre.
Blend nødderne til fint mel. Bland vaniljesukker og bagepulver  med nødderne. Hæld nødde blandingen i æggemassen og pisk det til en jævn dej. Hæld dejen i et smurt tærtefad.
Skær æblerne i både og læg dem på kagedejen. Drys  kanel og sukker ud over æblestykkerne.
Bag æblekagen i 45-60 minutter ved 175 grader ALMINDELIG ovn, ikke varmluft.


Ingen kommentarer: