torsdag den 12. januar 2017

Tunfrikadeller


Tunfrikadeller
til 4-5pers.
3 dåse tun i vand
2 fint hakket/revet løg
2 fed hvidløg
1 tsk. timian
1½ æg
2 spsk citron
2 dl glutenfri rasp (fås f.ex i Rema)
250g hytteost 

Riv eller hak løget fint. Hæld vandet fra tunen. I en foodprocessor  røres det hele sammen. Lad det hvile, gerne en times tid.
Form små kugler (en spsk. med top pr. delle), rul dem i rasp, hvis det ønskes (på billedet 1 er det dude, billede 2 halv af hver). Steges i olie sammenlagt 12 min, vend undervejs x flere.

Ærte-Avocadocreme:
1 dl cashewnødder el. mandler
3 dl ærter
1 avokado
evt. 1 fed hvidløg
2-3 spsk creme fraice
1 spsk. olivenolie
2 tsk. citronsaft
½ spsk. god honning
 kryddersalt og friskkværnet peber


Blendet nødderne. Blendet resten af indholde til en lækker lind creme.

Som tilbehør kan man for eksempel vælge pasta, ris, salat eller/og grøntsagstænger. De smager også rigtig godt kolde, så de er perfekte til madpakken også.

Ingen kommentarer: