søndag den 4. december 2016

Glutenfri brownie med hindbærmousse

Brownie:
125g mørk overtrækschokolade (plus evt. 50g til drys)
1dl olie
200g brun farin
80g blendede mandler
60g fuldkornsrismel (eller andet GF mel)
½ tsk. fint salt
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. Fiber Husk
3 æg

1. Bland alt det tørre.  
2. I et vandbad smeltes overtrækschokoladen
3. Når chokoladen er smeltet tilføjes olien og det røres til en ensartet masse.
4. Blad æg og alt det tørre, piskes i 2 minutter på medium.
5. Rør chokolademassen ind i det tørre.
6. Dejen hældes i en springform (hæver ikke så meget). Hak evt. 50g chokolade groft, og drys over dejen.
7. Bages i forvarmet ovn ved 175C  (varmluft) i ca. 35 min. Overfladen sprækker når den er ved at være klar.
 8. Lad den køle HELT af  inden du hælder moussen på. Kan også sagtens spises uden moussen. Kan godt tåle at køle af i køleskab eller fryser afhængig af hvor travlt du har.
 
Hindbærmousse:
150 g frosne hindbær
30 g flormelis
1 stang vanilje
5 blade husblas
4 dl piskefløde

1. Læg husblas i blød i koldt vand
2. Opvarm hindbær, flormelis og korn fra vaniljestangen til 70 grader.
3. Smelt den udblødte husblas i hindbærsaucen.
Pisk fløden til let skum.
Rør en 1/3 af flødeskummen i hindbærsaucen hurtigt. Vend resten forsigtigt sammen. Fordel moussen over browniebunden og sæt på køl. For en pænere finish brug kagefolie mellem kage og form.



Brownie med chokolade som pynt

Ingen kommentarer: