torsdag den 24. november 2016

Kylling i kokos og karry

800 g kyllingelår el. bryst
Smør til stegning
1 porre
1½ spsk. Karry (obs. for gluten)
2 tsk. Stødt ingefær
2 dl vand
150 g sukkerærter, evt. fra frost
135-150 g ananas, evt. fra dåse
1 dåse kokosmælk (400ml)
1 lime
Salt og peber



Rist karry og ingefær i en brandvarm  sauterpande eller tykbundetgryde.
Smelt smør og steg kyllingen ved høj til de har en flot gylden overflade. Hak porren og steg den sammen med kødet. Tilsæt vand. Det skal dække halvdelen af kyllingen, som skal ligge i ét lag. Sæt låg på, og lad retten stå og simre i 60min ved lav varme. Sørg for, at der hele tiden er væske i gryden.
Når de 60 min. er gået skyl da sukkerærterne og tilsæt dem sammen med ananas og kokosmælk. Varm sovsen langsomt op, så den ikke skiller. Smag til med lime, salt og peber.

Nu har du to valg:
- enten jævnes sovsen med maizena og kyllingestykkerne spises til f.ex. ris.
- eller tag kyllingen op og pil kødet fra og læg det tilbage i saucen, så har du en lækker Thai inspireret suppe. Spis f.ex. fladbrød eller Focacciabrød til (jeg brugte udelukkende RødFinax denne gang).

Begge dele kan piftes op med lidt cashewnødder.

Ingen kommentarer: