mandag den 4. april 2016

Glutenfri Chokoladekage med bær

Dej:
120g chokolade mørk chokolade, gerne 75%
150g rigtig smør
200g sukker
1 tsk vaniljesukker
1/4 tsk. salt
4 æg
90g gf. mel (brugte den røde Finax)

 Pynt:
125-250g bær f.ex. blåbær eller hindbær
60g chokolade mørk chokolade, gerne 75%

Smelt chokoladen til dejen over vandbad. Pisk smør og sukker, pisk herefter 1 æg i ad gangen. Vend chokoladen heri og derefter melet til der ikke er nogle klumper tilbage i dejen (brug evt. en sigte til at sigte melet i lidt ad gangen).
Kom dejen i smurt eller på bagepapir i en springform eller bradepande. Bages i forvarmet ovn ved 175 grader varmluft 30 min. tjek med en metalpind. Den skal blive lidt brownieagtig så lidt klæg må den gerne være.

Lad kagen afkøle helt. Pyntes med valgfrie bør og hæld smeltet chokolade over.
Bemærk opskriften er uden bagepulver, og der er IKKE en fejl.

Ingen kommentarer: