mandag den 28. marts 2016

Glutenfri cheesecake med. havtorn

Så har min veninde Tenna gjort det igen. Fundet og lavet en fantastisk glutenfri, og denne gang også laktosefri kage. Den skal i altså have opskriften på. Lige et råd fra Tenna, tage ikke kagen ud før osteblandingen har fået mindst 3 timer, hun var lidt hurtig så det blandede sig lidt. Det gjorde dog ikke at kagen smagte mindre fantastisk, så det er bare kosmetisk.


Marengs
  • ½ dl vand
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1½ stiftpiskede æggehvide
  • Eller tage den nemme vej og køb en pose kys ;-)

Bunden
  • 100 g smør
  • 300 g  Schär Glutenfri Digestive kiks
  •  
Osteblandingen
  • 5 blade husblas
  • 4 æggeblommer
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 250 g Naturelsmøreost (Laktosefri smøreost)
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% (fås også katosefri)
  • kornene fra 1 vaniljestænger
  • 4 stiftpiskede æggehvider
Gelé
  • 3 blade husblas
  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 150 g optøede, frosne havtorn
  • Marengs
  • Bring vand og sukker i kog og kog det til en temperatur på 121° (brug et sukkertermometer). Pisk den varme sukkerlage i de stiftpiskede æggehvider - pisk i yderligere ca. 8 min. Smør marengsen tyndt ud på bagepapir til en firkant (ca. 2 mm tyk og 35 x 35 cm). Tør marengsen midt i ovnen.
  • Bunden
  • Smelt smørret og bland de knuste fuldkornskiks i. Kom kikseblandingen i en springform (ca. 22-25 cm i diameter) og tryk den sammen til en bund.
  • Osteblandingen
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk derefter flødeost, cremefraiche og vaniljekorn i. Vend de stiftpiskede æggehvider i. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i en skål over vandbad. Hæld osteblandingen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.
  • Gelé
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring appelsinsaft og sukker i kog. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved, smelt den i appelsinsaften og kom de flotte havtorn i blandingen. Hæld forsigtigt geléen over osteblandingen i springformen og lad den stå i yderligere ca. 2 timer i køleskabet.
  • Ved serveringen
  • Skær forsigtigt kagen rundt med en tynd og let varm kniv i siderne samt under bunden. Flyt den over på et kagefad og pynt siderne med tynde skiver marengs eller arranger kyssende rundt om kagen - som gerne må stikke op over kagen.
  • Tørring af marengs
  • Ca. 4 timer ved 90°.




Ingen kommentarer: