søndag den 10. januar 2016

Glutenfrie vaniljesnegle og kanelsnegle

 ca. 18 stk

Dej:
200g fuldkorns-rismel
100g majsmel
100g RødFinax eller Boghvedemel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. salt
2 tsk. bagepulver eller 1 pk. tørgær
4 spsk. FiberHusk
6 spsk. ahornsirup eller 4 spsk. sukker
8 dl vand (lunt hvis det skal være gærdej)


Vaniljeremonce (obs. dobbelt op, hvis alle snegle skal være med dette):
75g blødt smør
75g brufarin (alm sykker kan også bruges)
6 tsk. vaniljesukker
evt. 1/4 tsk. kardemommen

Kanelremonce (obs. dobbelt op, hvis alle snegle skal være med dette):
75g blødt smør
75g brufarin (alm sykker kan også bruges)
3 tsk. kanel

Bland alt det tørre, tilføj sirup og vand. Lad dejen stå at hvile 10-15 min. til den bliver fast. Bare rolig den er som grød lige i starten. Rør remoncerne sammen hver for sig.

Del dejen i to. Smør smagsløs olie på to bagepapirer. Udrul den 1. del af dejen mellem to bagepapirer. Ikke for tyndt - ca ½-1cm tyk. Smørvanilje eller kanelremoncen på. Brug bagepapiret til at rulle med at løfte og vælte dejen fremad lidt efter lidt. Rul den så tæt du kan.

Kan pensles med et æg og  evt. drysses med perlesukker
Tænd ovnene på 200C

Fordel sneglene på to bradepander. Bages 35-40 min, hellere let gyldne og luftige end brændte og tørre.
Lad sneglene hvile 15 min. inden du spiser dem. Herhjemme var det faktisk vaniljesneglene der var det største hit, men de smager begge rigtig godt.
De to nederste er med vaniljeremonce

Ingen kommentarer: