tirsdag den 1. september 2015

Naturlig glutenfri kagecreme / vaniljecreme


3,75 dl sødmælk
1 vaniljestang
60 g sukker
40 g maizena
3 æggeblommer


Opskriften her er super nem og så smager den meget bedre en købecremerne. Den er inspireret af Mette Blomsterbergs, men det er en nemmere måe at gøre det på.
Cremen er klar til brug efter kun 2 timer i køleskabet. Jeg bruger cremen til lagkage og til min jordbærtærte/kage, den er også lækker til f.ex. brownies.
Del vaniljestangen i 2 og skrab vaniljekornene ud og fordel dem sukkeret Bland sukker, vaniljen og marizena i en skal, hæld ½ dl. af mælken i samt de tre æggeBLOMMER. Rør det godt sammen.
I en gryde koger du mælk og de delte vaniljetænger. Husk at røre i mælken nu og da så den ikke brænder på. Når mælken koger sættes kogepladen må middel varmen, vaniljestængerne tages ud og æggemassen sigtes i mælken under konstant omrøring. Cremen varmes på middel varme under omrøring til den har den ønskede konsistens. Husk at røre hele tiden ellers brænder det på.

Cremen hældes over i en skål, overdækkes med husholdningsfilm, som skal helt ned og ligge på cremen så der ikke dannes kondens. Herefter sættes den i køleskabet mindst 2 timer. Cremen kan holde sig 1 døgn i køleskabet. Rester kan fryses og piskes op med flødeskum for at undgå madspild og det giver en dejlig luftig creme. 

Ingen kommentarer: