lørdag den 12. september 2015

Glutenfri, melfri og laktosefri kartoffel og banankage

Ja det lyder som en mærkelig blanding, men det smager virkelig godt.

500g kartofler
400g finthakkede nødder (jeg blandede mandler og hasselnødder)
8 æg
300g sukker
2 bananer
250-300g mørk chokolade (evt. laktosefri chokolade) obs for spor af gluten.
4 tsk bagepulver
1 knsp. salt
2tsk vaniljesukker

Tre skåle
Elpisker
Gryde og skål til vandbad
Gerne en foodprocessor eller hakker


Skræl, kog kartoflerne og mos kartoflerne. Mos bananen og bland den i. Pisk æggehviderne stive. I en anden skål blandes sukker, vaniljesukker, salt og æggeblommer. Smelt chokoladen over vandbad.
Bland de finthakkede nødder og bagepulver. Tilsæt æggesnapsen og kartoffel-bananmosen. Pisk godt. Tilsæt den smeltede chokolade. Til sidst vendes de stive hvider forsigtigt i.
Massen hældes i en stor bradepande (40x35cm) beklædt med bagepapir.
Bages ved 175C varmluft i ca. 50min.


Ingen kommentarer: