torsdag den 2. april 2015

Glutenfri kanelknækbrød

 Giver ca. 28 stk. (diameter 7 cm)

2 dl brun hirsemel (rig på fiber ; - )) andet kan snildt bruges
1½ dl majsmel
1 dl ren havregryn
1½ spsk. kanel
1 spsk. sukker (kan undlades)
2 tsk. bagepulver
1 salt

4 dl blandede frø/flager/kerner. Jeg brugte ristede boghvedekerner, solsikkekerner og roeflager
3dl vand
1½ dl olie

Bland mel med kanel, salt, bagepulver, sukker og havregryn, rør godt. Bland kernerne heri og herefter vand og olie.
Rør til dejen samler sig og er lidt klistret. Dejen deles i to, og rulles ud mellem to stk. bagepapir.
Drys evt. med lidt majsmel* så er det nemmere. Skær ud eller udstik i den ønskede størrelse og tykkelse. Hæver kun meget lidt.
Hvis du vil have søde kanelknækbrød (a la Wasa) drys da med kanelsukker* og rul en ekstra gang med kagerullen. Kerner/frø/flager kan man også blende for at give en mere fin dej. Måske mere børnevenlig.
Afhængig af ønskede tykkelse giv dem mere eller mindre tid. Mine var ½ cm tykke og fik 22 min, ved 200C varmluft.

Ingen kommentarer: