tirsdag den 14. oktober 2014

Græskar - chokoladekager

Så er det oktober og græskartid, så hvorfor smide det gode græskarkød ud? Græskarsuppe er godt, men kager er meget godt; Så derfor prøvede jeg at tilrette en opskrift. Original opskriften er af Martha Stewart men jeg har lavet den mere "dansk" og GF. De blev super lækre, men en kæmpe portion, og de falder tungt både pga. fibre og olie ;-) Her ser I min hekse-lanterne.
Giver 28-30  samlede kager på ca 5 cm i diameter
Dej
4 dl Brun hirsemel*
4 dl Gul/orange Finax melmix*
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. fint salt
2 spsk. kanel
2-3 tsk. Ingefærpulver
1 tsk. Kardemomme
3 spsk. FiberHusk
3 dl sukker
2 dl olie
8 dl afkølet græskarpuré (græskarkødet koges og blendes)
3 M/L æg
1 tsk. vaniljesukker (tjek for gluten)

* Andet mel kan naturligvis også bruges, tjek konsistensen. Den skal være som en tyk kagedej (start med de 7 dl og tilføj mere sidst i processen om nødvendig).

Bland mel, bagepulver, natron, salt, krydderier og fiberhusk i en skål. I en anden skål piskes sukker og olie sammen. I sukkermassen tilføjes græskarpuré, når dette er jævnt fordelt tilføjes æg. Bland herefter det tørre heri. Pisk godt. Fordeles med isske eller kagesprøjte for at sikre ensartet størrelse på kagerne (se foto nedenfor). Der skal være 3 cm mellemrum mellem kagerne Denne opskrift giver cirka 6 bradepander med rækker af kager. Bages i ovnen på 175 grader ca. 18 min (vend gerne pladen halvvejs).
Fyld
2 spsk. blødt smør (helst rigtig smør)
2½ dl piskefløde (obs for gluten)
4 dl flormelis
2 dl kakaopulver
2 tsk. InstantCoffée pulver

Pisk alle ingredienser sammen til det er luftigt, 2-3 minutter. Kan opbevares i køleskabet til det skal bruges.
Kagerne skal være helt afkølet inden cremen fordeles i kagerne. Spises gerne med det samme, men kan også opbevares i køleskab til de skal bruges.



Alternativt fyld:7 dl flormelis100g smør (rigtig smør)200g flødeost2 tsk. citronsaft1 tsk. vaniljesukker ( eller ½ vaniljestang)Pisk smør og ost sammen, Tilføj citronsaft og vanilje. Tilsidst tilføjes flormelis.KALORIEbombe - men en super lækker en af slagsen.

Ingen kommentarer: