onsdag den 18. juni 2014

Glutenfri apfelstrudel

500g æbler
50g ristet GF rasp
75g sukker
½ spsk. kanel
2 spsk. rosiner
75-100g smør
250g butterdej f.ex. fra schär.

Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Skær dem i ½ cm tykke skiver/firkanter. Fugt et viskestykke og læg dejen forsigtigt ud på. Lad den ligge og få stuetemp ca. 15 min.
Rist raspen med 40g af smøret.
I skål blandes æbler, rosiner, sukker og kanel (kan med fordel blandes inde det kommes over æblerne) og rasp.
Rul dejen lid mere tyndt ud. Pensel med det smør som ikke er brugt endnu. Læg fyldet på, lad ca. 5 cm være i hver side til at folde. Brug viskestykket til at rulle med. Pensel godt med smør.
Bages ved. 180C varmluft 30min.

Når den er kølet lidt af sies lidt flormelis udover, evt. med is eller vanilje creme til.


Helt sikkert ikke den smukkes strudel du har set, men smagen fejler absolut intet.

Ingen kommentarer: