mandag den 3. december 2012

Glutenfrie flødeboller

Opskriften frundet i søndagsavisen.
Man kan også skæve til Kvalimad.dk, fremgangsmåden er den samme opskirften en anden.

200g Marcipan

100g æggehvider (svarer til ca. 3 bøtter pasturiseretde)
2 spsk. sukker
60g vand
150g sukker
80g flydende glycose el. druesukkerpulver (tjek i Matas)
1 tsk vaniljesukker eller frisk vaniljestang
ca 400g overtrækschokolade




Bund: Skær marcipanen ud i ca 3mm tykke skiver ca 20 stk. Bag den 3-5min v. 150g til kanten er let gylden.

Fyld: Æggehviderne piskes stiv med de 2 spsk. sukker. Vand sukker, glycose/druesukker og vanilje, varmes i en gryde til 117C brug bolsjetermometer eller stegetermometer. (Det skal bruse rigtig godt op, før den når den høje temp.)

Den kogende sukkermasse hældes i en tynd stråle ned i æggehvidemassen, mens det piskes. Når alt sukkermassen er tilføjet, piskes det fortsat i 8-10 min.
Fyldes puttes i en sprøjtepose (eller en frysepose med hul i hjørnet ;-)) og fordeles på de afkølede marcipanbunde.
Chokoladen smeltes over vandbad, og chokoladen hældes over flodebollerne. Husk evt. kokosmel.  Sættes koldt til chokoladen er stivnet.

Ingen kommentarer: