søndag den 4. december 2011

Pandekage og lagkagebund

Pandekager
ca. 24 stk. (store)
8 dl majsstivelse/Maizena (cirka 1 1/4 pakke)
1 tsk. bagepulver
1l mælk
8 æg
1 tsk. salt
1 tsk. FiberHusk
1 tsk. vaniljesukker (obs. for gluten)
2 spsk. sukker
Bland majsstivelsen og bagepulver, tilsæt halvdelen af mælken. Pisk til en jævnmasse. Tilsæt resten af mælken og de øvrige ingredienser.
Under bagningen husk da at røre godt i skålen inde der tages fra til en ny pandekage.

 
Lagkagebunde, super nemt.
giver 3 stk. a 28cm i diameter
4 æg
1½dl sukker
3/4 kartoffelmel
3/4 rismel eller en lys gf.mel
2 tsk. bagepulver.

Æg og sukker piskes til meget luftig æggesnaps. Kartoffelmel, rismel og bagepulver sigtes i æggemassen og det VENDES i med dejskraber. Pas på ikke at slå luften ud af skummet.
Dejen fordeles i 3 smurte lagkageforme (jeg klipper altid et stykke bagepapir til at lægge i bunden af formen). Har man ingen runde forme kan, man jo bare lave dem i små firkantede forme, og af flere omgange.
Bage ca. 8 min ved 200C varmluft.

Ingen kommentarer: