mandag den 28. november 2011

Knækbrød nemt og billigt

Giver 15-20 stk.
350 g mel (jeg brugte 250g kikærtemel og 100g rismel)
100 g  rene havregryn
1½ tsk. fint salt
65 g smør
2 spsk. olie - gerne raps- eller nøddeolie
3 dl vand
2 dl blandede kerner/frø/nødder. Jeg brugte hørfrø, sesam og lidt hirse.
evt. 1 tsk. fiberhusk

Bland mel, havregryn, smør, olie og salt og kør det sammen med en elpisker eller i en foodprocessor. Tilsæt vand og rør det det er absorberet.
Ælt kernerne ind i dejen med hånden. Rul dejen tyndt ud til cirke 0,5 cm mellem to stykker bagepapir
Skær dejen ud og bag knækbrødene ved 190 grader (varmluft) i 20 minutter.

2 kommentarer:

Mette sagde ...

må mn gerne spise havregryn som glutenallergiker??

Jesper & Trine sagde ...

ja og nej. RENE havregryn må man gerne spise når antistofferne er blevet normale. Det kommer sig af havregryn indeholder avenin som minder meget om gluten og det kan tarmen ikke så godt tåle i starte. Men når antistofferne er normal må du gerne spise havregryn - men det skal være rene havregyn/pure oats. Dvs. en special vare. Havregrynenen valses seperat og renses op. Alm. havregyn valses ofte på samme møller som glutenholdige korn - og forurenes derved.