fredag den 18. november 2011

Gulerodskage


Nogen nåede kagen før fotografen ;-)
Dej:
525g Mel
6 tsk. bagepulver
6 tsk. kanel
1 tsk kardemomme
425g sukker (mindre kan også gøre det)
1 knps. salt
375g smør
9 æg
375g fint revet gulerod
150g fint hakket valnødder


Glasur:
Fint revet skral af 1 citron
Saften fra 1 citron
Flormelis (ca 400g)

Spæd lidt vand til og lav glasuren til den ønskede konsistens.

Sigt mel, kanel, kardemomme, salt og bagepulver i en skål. I en anden skål piskes æg og sukker til en luftig masse. Tilføj smeltet smør lidt efter lidt. Tilføj alt det tørre. Til sidst tilføjes nødder og gulerødder. Bages i ovnen i en "full size" ovn-bradepande. 160C i ca. 30min. Åben ikke ovndøren undervejs.


Ingen kommentarer: