fredag den 21. oktober 2011

Koldhævede grovboller

10-12stk

25g gær (eller 7g tørgær)

500g grov melmix (jeg brugte Hammermühle Back-Mix Körnerbrot)
½ dl små græskarkerner
ca. 4½ dl vand (dejen skal blive som en tyk klæbrig masse, som lige akkurat kan holde formen uden at flyde ud).
1½ spsk. olie

Den friske gær udrøres i det kolde vand (hvis du bruger tørgær skal det blandes med melet). Tilføj og rør resten sammen. Røres i 5-10 minutter, gerne i røremaskine.
Stilles i køleskab natten over (kan stå op til 18 timer). Næste dag tages det ud og røres igennem igen. Fordeles på bageplade med to store spiseskeer. Pensles med mælk eller æg. Efterhæver et lunt sted 20-30 min. i ovnen 20-25 minutter ved 200C i varmluft.
Holder sig og saftige et døgn. Derefter kan du med fordel riste dem eller give dem 5 sek. i mikroovnen og så er de som nybagt igen.



Ingen kommentarer: