tirsdag den 18. oktober 2011

Glutenfrie bagels

Giver cirka 12 stk.

320 ml mælk

25g gær

2 spsk rapsolie

1 spsk. sukker

1 tsk. Fint salt

1 æg

500g mel

2 tsk. FiberHusk el. polfibre

1dl rosiner, kan undlades hvis du vil.

1 spsk. kanel



Lun mælken og rør gæren ud i. Tilsæt olie, sukker, salt, æg, FiberHusk og røres godt sammen. Tilsæt kanel og derefter melet lidt af gangen, hold lidt tilbage til senere. Røres god og æltes når det er muligt. Stil til hævning i 30-40min. et lunt sted.

Slå dejen ned og ælt rosinerne i og del i 12 stykker. Hvert stykke laves til en lille pølse som samles til en ring. Eller lav en bolle og tryk et hul igennem. Efterhæver 20min et lunt sted.

Bring en stor gryde med vand i kog. Hver ring skal koges i 1 min på hver side. Lad der være god plads til hver bagel, idet de hæver godt op nede i gryden. Efter kogningen, sættes de på en plade og pensles med mælk eller æg. Bages midt i ovnen ved 200C i 20-30min.

Smager fantastisk friske, egner sig IKKE til frysning.

Ps: Man kan også lave en frokost udgave. Så salter man vandet lidt og undlader kanel, og rosiner, nøjes med 1 tsk sukker og pynter med sesamfrø eller græskarkerner.

Og lidt halloween steming:

Ingen kommentarer: