fredag den 3. december 2010

Luciabrød nu ved juletid

Luciabrød
2½ dl mælk
80g margarine
25g gær
450-500g glutenfrit mel (afhængig af meltype)
evt. 2 tsk GfG
½ tsk salt
4-5 spsk. sukker
1 æg
1 tsk Gurkemeje

Margarinen smeltes, mælken røres i når det er LUNT tilsættes gæret og udrøres heri, tisæt til sidst gurkemeje og salt. Sukker og æg piskes. Det hele blandes til en let klæbrig dej.
Hæve i en skål lunt, i ca. 30 min. Slås ned og laves til ca 10 S formede kager. Læg en rosin i hullerne, hvis du kan lide det. Efterhæver ca. 15 min.
Bages 13-15 min v. 225C.
Smager godt med lidt smør og en kop kaffe/the.
.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvorfor gurkemeje og ikke safran?

Unknown sagde ...

Gurkemeje for farven og prisen ;-) Safran kan naturligvis også bruges