fredag den 23. oktober 2009

Græskar og det mest nødvendige




















Ristede græskarkerner

Friske græskarkerner
Salt
Olie

Opvarm ovnen til 200C grader. Tøm græskar for kerner, fjern alt kødet fra kernerne.
I en gryde blandes kerner, vand og salt. 2½dl vand pr. 1½ dl kerner + ½ tsk. Salt eller mere hvis du kan lide dem saltede.
Koges i 10 minutter. Drænes og hældes i en tefal-belagt bradepande (ca. 1-2 spsk.).

Ristes i den varme ovn 10-20 min til ønskede sprødhed. Afkøles og nydes.


Græskarmuffins 20-25 stk


1½dl smør eller 4 spsk. olie
330g brunfarin
2 spsk. sukker
2 spsk. honning
2 spsk. sukker
4 store æg
1 spsk. vaniljesukker eller 2 tsk. Vanilje ekstrakt
2½dl græskarpureé*
500g glutenfrit mel
20g rismel/soyamel/boghvedemel alt efter ønske.
½ tsk. bagepulver
2 tak natron
1½ tsk. GfG (Gluten fri gluten fra OrgaN, kan undlades)
Græskarkrydderi ( ½ tsk. ingefærpulver; ½ tsk. stødte nelliker; ½ tsk. muskatpulver; 1 tsk. kanel)
2 tsk. FiberHusk
2½ dl kærnemælk (eller 2½dl mælk + 1 tsk. citronsaft som blades og står i 10 minutter)
2½ dl valnødder
Evt.2½ dl rosiner
* græskarkødet kommes i mikroovnen til det kan moses med en gaffel - 6-7 min afhængig af effekt.
------------------
Glasur
200g flødeost
25g smør
2dl flormelis
2 spsk. ahornsirup

Sæt ovnen til 175C grader.
Blend brunfarin, sukker, honning og smør/olie 2-3 minutter. Tilføj æg. Bland de tørre ting og bland dem i. Til sidst tilføjes nødder og rosiner. Bages i ovnen ca. 18 minutter.
Glasuren: blødt smør og flødeost blandes med mixer, tilføj sirup og flormelis. Alm. Glasur kan også bruges, denne er lidt sur i det og meget “tung” - smag og behag.



Og så til det mest nødvendige for en cøliaker; eller sagt med andre ord, mine grundingredienser:
Brown flour fra Doves farm (grov melblanding)
Rice flour fra Doves farm
White flour fra Doves farm (fin melblanding)
Majsmel
Schär Mix C (til kager) og Mix B (til franskbrød)
FiberHusk for at få noget fiber i brødet og det mætter mere
GfG fra OrgraN. GlutenFriGluten virker som gluten og gør dejen mere stabil og mindre krummende.
Rene havregryn fra Simper

Ingen kommentarer: